lunes, 12 de mayo de 2014

Estellés entre mans

Us proposem un viatge per l’apassionat i apassionant univers estellesià. Un univers concret i precís, dolç, amarg, alegre, tràgic, divertit, dramàtic, sorneguer, culte, malparlat… Estellés, entre paraules tendres i paraules obscenes, acarona, colpeix, grata, arrapa… Estellés ens conta històries comptant les síl·labes, sense comptar-les, cantant cançons… Estellés s’estima molt la vida i se l’estima amb el seu nom petit sempre en minúscula.

El disc consta de 23 pistes en directe de l'espectacle Estellés: De mà en mà, gravades a l'IES Coromines de Benicarló en el marc de la Setmana per la Llengua, i, a manera de bonus, 4 poemes gravats en estudi. Amb aquesta gravació, Penalba i Anyó volen transmetre l'obra d'Estellés a través de la força i dinàmiques del directe.

Borja Penalba (València, 1975) és un músic i creador valencià que durant els últims vint anys ha treballat amb un nombre ingent d’artistes, en propostes tant musicals com audiovisuals o escèniques. El seu primer contacte professional amb l’obra d’Estellés es remunta a 1996, quan va musicar –amb el grup valencià Dropo– La veu d’un poble i Tu no ho volies per darrere. Posteriorment ha conviscut professionalment i de manera recurrent amb l’obra estellesiana, sobretot pels seus treballs amb Feliu Ventura, Miquel Gil i Obrint Pas.

Francesc Anyó (Benicarló, 1964) és actor. Més de 25 anys fent teatre, televisió, curtmetratges, lectures dramatitzades, recitals, traduccions i adaptacions teatrals, encara que el seu treball s’ha centrat sobretot en la veu, doblatge i locucions, principalment per a ràdio i televisió. A l’edat de quinze anys va conéixer l’obra d’Estellés gràcies a les interpretacions d’Ovidi Montllor, i des d’aquell moment no ha parat de créixer l’estima i l’admiració per les lletres del burjassotí.

Disponible en LLIBRERIA SORIANO: "Estellés, de mà en mà", Francesc Anyó, Borja Penalba. Onada Edicions, 2014. Rústica. 144 pàgs. 14'90€

No hay comentarios:

Publicar un comentario